четвер, 30 травня 2019 р.

Час збирати урожай талантів


 
З метою підтримки та розвитку талантів, творчості, ініціатив кращих учнів закладів загальної середньої освіти Чернігівської громади 29 травня районна шкільна родина зібралась у залі центру культури та дозвілля на традиційні травневі зустрічі – районне свято для обдарованої учнівської молоді «Талант+творчість».
На святі зібралися найкращі юні інтелектуали та дослідники, поети та мовознавці, туристи та спортсмени, кращі золоті голоси, кращі «умілі ручки», активісти-волонтери та відмінники Чернігівської громади. З вітальним словом до присутніх звернулися Манич В.О. - голова Чернігівської об’єднаної територіальної громади, Сушко Б. В. – голова Чернігівської районної державної адміністрації, Куц Л.А. – начальник відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради, Ткаченко Б.С. – керівник апарату Чернігівської РДА, Коротич Л.П. – керуюча справами справами виконавчого апарату Чернігівської районної ради, Щипенко І.С. – керівник політичної організації «Наш край». 
Протягом квітня педагогічні колективи закладів освіти мали змогу обговорити та подати кандидатури своїх кращих «зіркових» учнів або команд для нагородження на святі для розгляду районній комісії. Таким чином у визначених номінаціях отримали грамоти, грошові сертифікати та букети солодощів:
у номінації «Олімпіадник року» нагороджена Ващенко Марія, ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (ІІІ місце на обласній олімпіаді з української мови та  літератури та ІІІ місце на олімпіаді з біології), Стулень Олексій, Богданівська ЗОШ (ІІ місце на обласній олімпіаді з фізичної культури та ІІІ місце на олімпіаді з трудового навчання), Ємцева Поліна, Богданівська ЗОШ (ІІ місце на обласній олімпіаді з української мови та літератури), Паламарчук Анастасія, Богданівська ЗОШ (ІІІ місце на обласній олімпіаді з української мови та літератури), Кажанова Поліна, ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (ІІІ місце на олімпіаді з інформаційних технологій), Галян Богдан, Богданівська ЗОШ (ІІІ місце - олімпіада з трудового навчання). Також у цій номінації нагороджені: Саєнко Владислав (Верхньотокмацька ЗОШ), Франщак Данило (Чернігівська ЗОШ), Поляков Олександр (Довгинський НВК), Хомутов Кирило (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ступенів).
У номінації «Інтелект року» відзначили учнів, серед яких і претенденти на отримання свідоцтва з відзнакою, і відмінники: Пода Тетяна, Пода Дарина, Лоцман Анастасія (Новополтавська ЗОШ), Ковдря Анастасія (Верхньотокмацька ЗОШ), Маслюк Анна, Орловська Єлизавета (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ), Сопін Данило, Єфіменко Юліана (Довгинський НВК), Коляда Дар’я (Новоказанкуватський НВК), Черненко Діана (Чернігівська ЗОШ).
У номінації «Науковець року» нагороди отримали: Байда Каріна, Довгинський НВК (учениця отримала також грамоту Департаменту освіти і науки та перемогу в обласній олімпіаді з біології - ІІІ місце та грамоту як учасник третьої обласної літньої школи МАН), Харитонов Олексій, Богданівська ЗОШ (учень також отримав і грамоту за зайняте ІІІ місце на олімпіаді з інформаційних технологій) та Волошин Роман, Чернігівська ЗОШ.
Кращими у номінації «Мовознавець року» визнано Романчук Тетяну (Новополтавська ЗОШ) як учасника ІV Всеукраїнського етапу мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, Пилипенко Юлію (Чернігівська ЗОШ) та Кочубей Єлизавету (Хмельницький НВК).
Найактивніші та найініціативніші учні громади відзначені у номінації «Лідер року» - це Житарюк Катерина (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ) та Предибайло Аліса (Чернігівська ЗОШ).
У номінації «Золотий голос року» нагородили: Путятіну Олесю (Богданівська ЗОШ), Панченко Вероніку (Верхньотокмацька ЗОШ), Славну Ольгу та Щербань Аріну (Чернігівська ЗОШ), у номінації «Золоті руки»: Коваленко Маргариту (Богданівська ЗОШ), Братішко Наталію, Нестеренко Дар’ю (Ільїнський НВК), у номінації «Особлива обдарована дитина» - Балахнова Максима (Ільїнський НВК), у номінації «Спортсмен року» - Стуленя Назара (Богданівська ЗОШ).
         Хтось із відомих людей у свій час сказав, що усі ми разом розумніші, ніж кожен із нас. Про колективні перемоги наших школярів з різних напрямків пишуть і у ЗМІ, і у Фейсбуці, на сайтах і блогах. Внесок кожного у роботу команди не менш вагомий і значимий, ніж особиста першість.  Нагороду за  перемогу у номінації «Колективна перемога» отримали: команда «Надія» Чернігівської ЗОШ (склад команди - Курусь Є. (капітан), Предибайло А., Гула Д., Чуб В., Діденко Д., Клименко М., Діденко Д., Кучеренко К., Пузанова А., Руденко В., Іщенко А., Іщенко О., Кузьменко І., Куковинець М., Куковинець Х.. Логінова Е., Носко Р., Пилипенко Ю., Прокопенко Б., Хлепітько О.), волейбольно-баскетбольна команда Верхньотокмацької ЗОШ (склад команди - Синяк О. (капітан), Ткаченко Л., Коротич Д., Бросаліна М., Пулєва Д., Руснак І., Міронович О., Бондаренко І.), гурток «Юні друзі природи» Чернігівської ЗОШ (члени гуртка - Шумкова А.(староста), Прокопенко Я., Черненко Д., Пилипенко Ю., Клименко М., Курусь Є., Предибайло А., Сьомик А.) та команда «Олімпійське лелеченя» Богданівської школи (склад команди - Стулень Н. (капітан), Осоненко Д., Дяченко І., Мацюк В., Чабан К., Капустян А., Дяченко Ю., Іванова О., Кузьміна С., Сьомик Д., Остренко М., Солод Д.).
Кошти на грошові сертифікати учням були виділені з місцевого бюджету відповідно Програми підтримки та розвитку обдарованої та творчої молоді Чернігівської об’єднаної територіальної громади на 2019-2020 роки, затвердженої сесією селищної ради. Ексклюзивні букети солодощів діти отримали від представників народного депутата України Олександра Пономарьова.
Святковий настрій музичними вітаннями забезпечили Путятіна Олеся та Рекуненко Богдана, Пилипенко Юлія, Лоцман Анастасія, Романчук Тетяна, Славіна Маргарита, Щербань Аріна та Щербань Тетяна, танцювальний колектив "Забава", танцювальний колектив вихованців дитячого садочка «Сонечко». Ващенко Марія, Кучер Дар’я та Лотарьова Софія  показали свій талант і як чарівні ведучі свята, і як солістки, подарувавши глядачам пісню. Вражали майстерністю роботи на виставці декоративно-прикладного мистецтва «Золоті руки школярів Чернігівки», яка діяла під час свята. 
Дійсно, молодь нашої громади – творча, ініціативна, обдарована, вона - найкраща!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар