пʼятницю, 23 лютого 2018 р.

РМО вчителів української мови та літератури

Нове життя нового прагне слова. Максим Рильський
23 лютого на базі ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. А.М. Темника відбувся семінар-практикум з теми "Шкільна мовна освіта в умовах розвитку електронного навчального середовища". Свою майстерність та професіоналізм під час проведення уроку у 9 класі з теми "Вічна" тема матері і сина. Тарас Шевченко. Поема "Катерина" показала вчитель української мови та літератури Божко Анжела Анатоліївна. Як учасник цьогорічного районного етапу конкурсу "Вчитель року" та вчитель, який атестується, вона презентувала свій досвід роботи. 


          Крім того у колі колег були обговорені й інші питання: ДПА у 9 класі, вибір підручника для 5 класу, можливість участі зацікавлених учнів у конкурсах мовно-літературного спрямування,  нововведення курсової перепідготовки, участь вчителів в обласних тренінгах, веб-квестах та інші.
    Питанням, яке залишилось відкритим для обговорення (сподіваюсь, обговорити його завадила хуртовина за вікном, а не відсутність ідей та пропозицій у присутніх) - планування роботи районного методичного об'єднання у форматі "нової української школи" у наступному навчальному році (простіше кажучи - підсумовуємо зроблене за 5 років, плануємо на наступну п'ятирічку вирішення вічних проблем "Як мотивувати учнів?", "Як зробити навчання цікавим?" ПО-НОВОМУ).

Немає коментарів:

Дописати коментар