вівторок, 16 квітня 2019 р.

РМО вчителів української мови та літератури

12 квітня на базі ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося чергове засідання РМО вчителів-словесників на тему "Формування життєвих компетентностей учнів у сучасному інформаційному просторі". Зміст заходу був зорієнтований на розвиток у педагогів професійних умінь, а саме: формувати життєву компетентність учнів через використання інформаційно-комунікаційних технологій, підвищувати рівень творчої, комунікативної компетентності учнів, розвивати культурну, духовно багату особистість на уроках та ін. 
Виступ вчителя Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Макаренко Ю.А. був спрямований на вирішення проблеми розвитку читацьких умінь на уроках української літератури за допомогою ІКТ. Секретами вдалого написання есе, як виду письмової роботи, яка спрямована на активізацію навчально-пізнавальної діяльності учнів, розвиток критичного мислення, лінгвокреативності, поділилася керівник РМО Лущай Л.А.
Про можливості використання дошки Smart на уроках розповіла вчитель ОНВЗ Чернігівська ЗОШ Божко А.А. Бібліотекар МК Єремейчук І.О. зацікавила присутніх можливістю організувати віртуальну виставку  "Книги, які читаю я..." за допомогою сервісу genially
За підсумками атестації 2018-19 навчального року методист МК Єременко Л.Д. наголосила на важливості роботи роботи вчителя у міжатестаційний період, порекомендувала як альтернативу заповнення картки комплексної оцінки професійної діяльності педпрацівника створення електронного портфоліо вчителя.
 Однак поряд із застосуванням сучасних технічних засобів не менш важливими залишаються і традиційні, це підтвердила своїм виступом Бистрицька Н.А., яка поділилася своїми враженнями від зустрічі з письменником Запорізького краю М.Білокопитовим, яка була організована у їхній школі. Також Наталія Анатоліївна запропонувала філологічний релакс, презентувавши наприкінці заходу виставку сучасної підліткової літератури та літератури для дорослих. 
P. S. Шановні вчителі, нагадуємо, що книжковий флешмоб на Padlet триває, долучайтеся, діліться враженнями, рекомендуйте колегам! 





Немає коментарів:

Дописати коментар