четвер, 17 жовтня 2019 р.

Семінар-практикум вчителів української мови та літератури


Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить
15 жовтня 2019 року на базі Хмельницького НВК відбувся семінар-практикум вчителів української мови та літератури. Святкувати Покрову цієї осені філологів громади запросила  Кучерян Світлана Іванівна. Те, що зустрінуть гостинно і щиро не було сумніву, як і те, що досвід, яким поділиться колега, стане у нагоді кожному, адже вона по-справжньому залюблена у свою роботу - постійно самоудосконалюється, шукає та впроваджує нові форми, методи, прийоми.  Невимушена щира атмосфера панувала у комп’ютерному класі, де проводився урок.  П'ятикласники старанно працювали під керівництвом Світлани Іванівни, отримавши флеш-карту із цікавими завданнями, які виконували протягом уроку. Також учні ознайомилися з лінгвістичною казкою, створеною вчителем за допомогою сервісу Storyjumper, розгадували Q-коди, відповідали за допомогою карток Plikers.

У рамках роботи над проблемною темою «Використання ІКТ на уроках української мови і літератури» Світлана Іванівна презентувала своє електронне портфоліо, відеовізитівку, поділилася досвідом створення вправ на сервісі Leaningapps, хмарок слів, інтерактивних плакатів, кросвордів, ребусів, кросенсів (сторінка "Родзинки досвіду" портфоліо)
Навчальна робота вміло поєдналася з виховною діяльністю – присутні переглянули захід до свята Покрови, який підготували учні закладу.
Крім того Кучерян С.І. у соціальних мережах активно ділиться кращими миттєвостями життя та надихає своїми захопленнями й інших (правду кажуть, що не конспектами і зошитами єдиними має жити справжній вчитель). Може це і є секретом успіху нашої колеги, адже недаремно її  педагогічне кредо -  «успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить». Такою ж залюбленою у слово та життя (мистецтво, подорожі, квіти, вишивку і… перелік можна ще додавати й додавати) бажаємо залишатися й надалі.


1 коментар:

  1. Шановна Світлано Іванівно! Ви велика трудівниця, умничка - розумничка!Справжній знавець української мови та літератури і талановита мисткиня!!! Бажаю здоров`я, благополуччя, любові, натхнання і успіхів! Люблю, обіймаю!!!

    ВідповістиВидалити