вівторок, 24 квітня 2018 р.

Педагогічна гостина вчителів-філологів у Богданівці

Найдосвідченіший педагог ніколи не повинен зупинятися на досягнутому, бо якщо немає руху вперед, то неминуче починається відставання.             Василь Сухомлинський
20 квітня на базі Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося РМО вчителів української мови та літератури на тему "Підвищення професійної майстерності вчителя-словесника в умовах глобалізації інформаційного середовища".
Яким може бути дизайн сучасного уроку? Це  питання грунтовно і доступно висвітлила у своєму виступі Бистрицька Н.А., вчитель-методист Богданівської школи. Те, що самовдосконалення немає меж, переконалися присутні під час презентації сайту-портфоліо Наталії Анатоліївни. Також вчителі відвідали її  майстер-клас (10 клас, тема: "Стилістичні можливості значущих частин мови. Стилістичні засоби словотвору"), під час якого ознайомилися з Сlassroom, можливостями використання сервісів Kahoot, Wiser.me, Quizuzz та практичним їх використанням у роботі з учнями на уроці. Актуальними напередодні ЗНО стали лайфхаки вчителя-методиста Івашини Г.М. щодо підготовки учнів, які вона продемонструвала під час проведення уроку в 11 класі з теми "Складне речення". Крім того Галина Миколаївна розповіла про враження від зустрічі з О.Авраменком, яка відбулася наприкінці березня у Запоріжжі, зауваживши, що проблема навчання "цифрових дітей" є наразі дуже гострою та актуальною. Вчителі-філологи школи також поділилися досвідом  організації позакласної роботи з предмета, зокрема виступ учнівської агітбригади закцентував увагу на проблемі підвищення читацької активності.
 Своїм захопленням від педагогічного туризму поділилась учасник обласного семінару Кучерян С.І. Навіть не побувавши там, лише переглянувши фотоальбом Корицької Г.Р., можна зрозуміти, скільки цікавого побачили там присутні. Однак,  де б не були і що не бачили, а своє, рідне - найкраще. Бо й у Богданівській школі працюють майстри своєї справи, які впевнено крокують у ногу з часом, розуміючи, що якщо стояти на місці неминуче почнеться відставання. Мобільні учні і мобільні вчителі розуміють один одного з півслова, тому й флешмоби виходять, і квести вдаються, і Сlassroom працює, і шкільний мистецький музей захоплює.  Вони давно "побудували вітряк", бо "відчули вітер змін".  Єдине залишилось побажати, щоб вітер був попутнім, ідеї втілювались у життя, однодумців більшало (і меценатів також). Тож дякуємо за гостинність вчителям української мови та літератури Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, в особі  директора закладу Івашини Г.М. та заступника з навчально-виховної роботи Бистрицької Н.А.
Фотозвіт

2 коментарі: