вівторок, 17 грудня 2019 р.

Про підсумки ІІ (районного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад



На ІІ (районний) етап учнівських олімпіад 2019/2020 н.р., який тривав з 4 листопада по 5 грудня, було запрошено  319 учасників. У 18 олімпіадах брали участь 212 учнів: 89 школярів із селищних шкіл та 123 – із сільських.  Всі заклади громади забезпечили  участь шкільних переможців у районному етапі олімпіад відповідно наданих заявок. Найчисельнішою була явка учнів Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, ОНВЗ Чернігівської ЗОШ ім. А.М. Темника, Богданівського ОЗЗСО.
Найбільшою була явка учнів на олімпіади  з української мови та літератури (27 учнів), математики (22 учні), історії (20 учнів), біології (20 учнів) та географії (17 учнів), підвищилась явка у порівнянні з минулим роком на олімпіаду з фізичної культури (16 учнів), низькою залишилась явка на олімпіади з  фізики та екології.
   Кількість переможців становить 92 (44%) і є орієнтовно сталою протягом вже декількох років. З них – 14 одинадцятикласників, 36 десятикласників та 13 дев’ятикласників, 29 учнів 6-8 класів.
      Результати ІІ (районного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін показали, що найбільше призових місць зайняли учні ОНВЗ Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. А.М. Темника (27), Богданівського ОЗЗСО (21), Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (14). Кількість призових місць більшості  закладів коливається у межах від 1 до 6. Найбільш результативно виступили команди учнів ОНВЗ Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (73% учнів, які взяли участь в олімпіадах – призери), (65%), Богданівського ОЗЗСО (62% призерів),  Чернігівської ЗОШ (35% призерів),  що свідчить про цілеспрямовану систематичну  підготовку учнів цих шкіл  до олімпіад з навчальних предметів, ефективність управлінської діяльності адміністрацій. Крім того слід відмітити, що при невеликій кількості учасників вдало виступили команди учнів Хмельницького НВК (всі 4 учасники стали переможцями) та Довгинського НВК (з 4 учасників – 2 переможці).
Найбільше призерів підготували вчителі: Веремій В.С., Фурса В.О. (Богданівський ОЗЗСО), Козицька І.М., Судак І.Ф., Накалюжна Т.І. (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. А.М.Темника).
  До складу переможців ІІ етапу увійшли учні, які навчаються у класах  філологічного та історичного профілю ОНВЗ Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. А.М. Темника, філологічного профілю Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, інформаційного профілю Богданівського ОЗЗСО, що свідчить про результативність впровадження профільного навчання у даних закладах.  
Серед переможців олімпіади з фізичної культури – учні 9 класу Богданівського ОЗЗСО з поглибленим вивченням цього предмету.
 У складі районного журі працювало  56 педагогічних працівників основного складу з 14 закладів та 12 членів журі технічного складу з 8 ЗЗСО.  
37 кращих юних інтелектуалів громади запрошено на обласний етап, який стартує вже з січня наступного року.

Немає коментарів:

Дописати коментар